Everett Parker

Everett Parker rör sig genremässigt i ett mörkare Americana sound. Folk, Blues och Country med inspiration från artister så som Tom Waits, Neil Young & Bessie Smith. Det är en berättande persona på scen som med akustiska gitarrer, sång och stamp på tamburiner tar sig igenom mördarhistorier, kärlek och tidsresor. Men bara för att det är akustiskt betyder det för den sakens skull inte bara att det är lugnt och mysigt. Everett Parker växlar gärna mellan mjuk harmoni och rå attityd – vilket ofta gör det sparsmakade upplägget till ett energifyllt uttryck. Den 28 Maj, 2021 släppte Everett sitt andra album Outbound Travelin’ Crazies. Och efter åtta års väntan från debuten från 2013 är nu suget efter en scen att spela på större än någonsin.


HEMSIDA https://everettparkers.bandcamp.com
SPOTIFY https://open.spotify.com/artist/5yOPKYVBuP4BrSuviIKBJX…
Daniel Börjesson @everettparkermusic

Elin Vikner

Elin Vikner är en svensk singer/songwriter som skriver musik influerad av country, blues och rock med rötterna i Hälsingland men med bootsen i Texas. I November 2014 släppte Elin sin första solo singel ”Human” sedan dess har det släpps liveplattor, EPs och Singlar. Denna Road dog till Fröken är en artist som man oftast ramlar in i på en rökig scen med många tomflaskor med halv skum belysning. Det som utmärker henne som artist är hennes riviga klang och de känsloladdade texterna i hennes låtar. Det gick hem hos Idol-Juryn och i Sveriges TV-Soffor år 2019. För att citera Anders Bagge:” Det är ju helt otroligt bra, helt sjukt bra. Några Halleluja moments, Yaaas, Woohoos och det klassiska du sticker ut biten.. Ni vet den där bruden i hatt som fick 15 sekunders TV-tid men som inte blev en radiostyrd popstar? Här är hon!
INSTA 💋: elinviknerartist https://www.instagram.com/elinviknerartist
FACEBOOK ❤️: Elin Vikner https://www.facebook.com/elinviknerartist
MUSIC🎶
YouTube: HERE IAM (Live) 👋 https://youtu.be/wCSLvXLfNWQ
HUMAN 🙋🏻‍♀️ https://youtu.be/g7TTnaI4IcE
SPOTIFY I WANT YOUR ❤️ https://open.spotify.com/album/0exX4Qz5Xf6arGw5X3Inmv…

Svårmodet

Svårmodet är ett amerikansk inspirerat folkpunkband på Svenska. Genren har många namn, som trashgrass, murderfolk och punkgrass. På andra sidan atlanten har band som The Goddamn Gallows, Railyard Ghosts och Days N’ Daze mm…. satt genren på kartan. Att finna ett band i Sverige som spelar denna typ av musik är minst sagt unikt. Med ursprung från skogarna i norra Stockholm kommer de och spelar för oss med tvättbräda, banjo och akustisk gitarr !
https://open.spotify.com/track/7HFzZsRpUt2AAPCpGShxnn…
https://www.youtube.com/watch?v=txzhUMxnOnc
https://gronpepparrecords.bandcamp.com/…/r-dslan-sv-rmodet