Festivalen


BootFest Sweden är en liten bakgårdsfestival som inriktar sig på artister inom musikgenren alternativ country, Dark folk, independent, Outlaw country. BootFest är en endagars festival och arrangeras en gång per år (vanligtvis lördagen vecka 32). Festivalen erbjuder 5 band och här hittar vi både svenska och internationella artister. Festivalen håller till i Stuvsta, endast 13 minuter från Stockholm City med pendeltåg,
Festivalen har alkoholtillstånd och biljettpriset inkluderar två måltider. Åldersgräns är 18 år eller 15 i målsmans sällskap.

Bakgrund
Festivalen BootFest Sweden startades 2020, mitt under covid-19 pandemins framfart. Då det var just musiken och festivalupplevelsen vi saknade mest så bestämde vi oss för att göra en egen festival. Erfarenheten gav oss blodad tand och vart efter restriktionerna släppte så växte festivalen. Vi har nu valt att lägga oss på en nivå där vi säljer runt hundra biljetter per år då det ger BootFest möjligheten att erbjuda en VIP-upplevelse med god mat och dryck i samspel med bra musik.

Festivalen drivs av den ideella föreningen Old Dogs Nordic Alt and Roots Music Organisation (Old dogs). Old dogs startades år 2019 och 2023 fick föreningen sitt organisationsnummer. Föreningen bedriver ideell verksamhet som gynnar alternativ country, Dark folk, independent, Outlaw country och vi arbetar särskilt för att gynna och lyfta fram nordiska artister inom området.

Biljetter
Biljetter erbjuds i första hand till tidigare års deltagare och medlemmar i föreningen. Möjligheten att köpa en biljett släpps först till de som medverkade föregående år. Biljetter annonseras inte ut till allmänheten.

När du köper en biljett så blir du automatiskt medlem i föreningen Old Dogs Nordic Alt and Roots Music Organisation i ett år.

Mat på området
I biljettpriset så ingår det två måltider under festivalen. Maten har under åren samordnats med lokala företag och kockelever. Vi försöker att alltid hålla en hög kvalité på det vi serverar och erbjuder både vegetariskt och icke vegetariskt alternativ. Om du är vegan eller har allergier så är det viktigt att du informerar oss om detta i god tid innan festivalen.

Du kan även köpa snacks i baren.

Alkohol
Festivalen har alkoholtillstånd. På området finns en bar som serverar öl, vin, drinkar och alkoholfritt. Det finns även en ölbod som erbjuder ett brett utbud av sorter och märken av öl.
BootFest följer svenska regler för servering och har en åldersgräns på 20 för att bli serverad alkohol.

Egen alkohol är inte tillåtet på området.

Alcohol sign

Tillgänglighet
Festivalområdet är på en kuperad tomt med ett stort trädäck framför scenen. Det går att ta sig in på området i rullstol. Det finns en stor handikappsvänlig toalett.
Om du som deltagare har särskilda behov så kontakta oss innan festivalen så berättar vi mer.

Festivalansvariga:
Fredrik Sjögren: fredrik@bootfestsweden.com – Övergripande ansvar
Johnny Widell: Johnny@bootfestsweden.com – Ansvarig för musik/bokning av artister
Låtta Storm: l8@bootfestsweden.com – Information och medieansvarig

Styrelsemedlemmar i Old Dogs Nordic Alt and Roots Music Organisation:
Fredrik Sjögren – Ordinarie
Johnny Widell – Ordinarie
Låtta Storm – Ordinarie
Charlie Lindberg – Suppleant
Saga Löved – Suppleant
Simon Mårtensson – Suppleant